Caută
Close this search box.

Prevenirea contaminării și răspândirii Covid19

Traversăm o perioadă sensibilă și, așa cum v-am obișnuit,  suntem întotdeauna aproape de clienții noștri cu soluții pentru orice problemă întâmpinată.

În contextul actual, când fiecare dintre voi vă întrebați dacă este sigur să comandați la domiciliu preparate de catering, dacă se respectă măsuri de siguranță, dacă livrarea se va face în condiții potrivite, etc., dorim să precizăm și să clarificăm mai multe aspecte ce țin de desfășurarea activității noastre în această perioadă și să vă detaliem măsurile suplimentare adoptate pentru prevenția răspândirii unui virus despre care știm că este contagios și ne poate pune în pericol sănătatea.

Trebuie să vă menționăm că societatea noastră funcționează de mult timp conform normelor GFSI  (Global Food Safety Initiative) și FSSC certificate de către Tuv Thuringen Germania, ceea ce se traduce printr-o atenție sporită față de siguranța produselor pe care le livrăm.

Menționăm că livrăm hrană pentru unul dintre furnizorii de utilități ai Municipiului București, prin urmare avem o responsabilitate mare în ceea ce privește siguranța produselor noastre.

Și poate că vă întrebați în continuare cum se desfășoară implementarea unor măsuri de siguranță suplimentare celor deja existente? Ce reprezintă ele mai concret?

În data de 10.03.2020, s-a facut instructaj conform standardului FSSC (Food Safety System Certification) 22000, care a inclus, pe lângă normele uzuale de igienă pentru ultima versiune a standardului (V5) și instruirea personalului pentru prevenirea contaminării și răspândirii COVID19.  În acest sens, s-a semnat un proces verbal de instruire cu personalul Bucate pe Roate.

În urma acestui instructaj, Bucate pe Roate, a luat urmatoarele măsuri specifice pentru prevenirea contaminării și răspândirii virusului COVID19:

 1. Am suplimentat numărul de dispensere cu dezinfectant, acestea se regăsesc la fiecare intrare în unitate și în zonele foarte circulate. Personalul este obligat să îl folosească la intrarea în unitate, după fiecare contact cu altă persoană (de ex. personalul furnizorilor), înainte de a manipula alimente sau ori de câte ori consideră necesar.
 2. Personalul este obligat să folosească termometrul cu infraroșu pentru verificarea temperaturii corporale la intrare, înainte de pontare, temperatură care nu trebuie să depășească 37.5° C. În cazul în care o persoană este depistată cu o temperatură mai mare decât cea normală, se utilizează imediat unul dintre testele rapide pentru a identifica dacă este sau nu infectat cu virusul SARS-COV-2.
 3. La intrarea în unitate, personalul trebuie să completeze și să semneze pe proprie răspundere un sondaj de sănătate. Menționăm că acest sondaj de sănătate este tratat cu responsabilitate maximă.
 4. La fiecare intrare în unitate sunt amplasate covorașe speciale cu soluție pe bază de clor pentru dezinfectarea încălțămintei înainte de a intra în spațiul de producție.
 5. Prin programul de igienizare al unității, am suplimentat perioadele de dezinfectare pentru suprafețele din laborator și din autoutilitarele societății.
 6. Am solicitat furnizorilor noștri să ne comunice măsurile pe care le-au luat pentru prevenirea răspândirii COVID19. În același timp, am făcut recomandări unde a fost cazul și am explicat responsabilitatea pe care o avem în această perioadă. În urma acestei solicitări, ne continuăm colaborarea cu o listă redusă de furnizori aleși cu mare atenție.
 7. Livrarea preparatelor se va face “fără contact”. Procedura „fără contact” se aplică în funcție de tipul livrării și include plata online, semnarea de documente pe mail sau, în cazul încasărilor numerar, banii se vor dezinfecta în momentul în care livratorul ajunge în mașină.
 8. Transportul personalului se face doar cu autoturisme/autoutilitare dezinfectate de la și până la sediul Bucate pe Roate, limitându-se astfel riscul contaminării în rețeaua publică de transport.
 9. S-au afișat intrucțiuni și informații referitoare la COVID19 la fiecare intrare/ieșire în/din unitate.
 10. Am restricționat accesul în unitate al oricărei alte persoane în afară de personalul Bucate pe Roate, cu excepția furnizorilor pentru care am făcut o procedură specială.
 11. Echipamentul personalului din producție constă în: uniformă completă cu bluză lungă și pantalon lung, bonetă pentru cap, mască de față, mânuși lungi, încălțăminte folosită exclusiv pentru producție. Echipamentul personalului de livrare constă în: mască de față, mânuși de unică folosință.
 12. Echipa Bucate pe Roate, înscrisă în programul de vaccinare (Etapa 2), a finalizat procesul de vaccinare împotriva COVID19.

Credem cu tărie că prin fiecare măsura suplimentară adoptată se limitează răspândirea acestui virus.

Atitudinea noastră este una pozitivă, ne continuăm activitatea cu respectarea acestor măsuri și cu gândul că în curând vom reveni la perioade mai relaxate.

În plus, pasiunea pentru acest domeniu face ca implicarea și responsabilitatea noastră, a tuturor celor din echipa Bucate pe Roate, să fie maximă.

 

Distribuie:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

Articole recente

Similare

Prajitura Pacii

Update – 30 Aprilie 2022 La finalul lunii aprilie avem 47 de prajituri livrate, deci 94 de meniuri donate, toate datorita voua. Impreuna suntem mai

Food & Lifestyle Quiz cu Oana Niță

Suntem Bucate pe Roate și ne ocupăm cu răsfățul papilelor gustative ale clienților noștri. We do everything FOOD! Mâncarea este pentru noi o sursă de