Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

HEADER PHONE

Comanda rapida
037-117-8817

HEADER SCHEDULE

Program preluare comenzi:
Luni – Vineri | 9:00 – 18:00

  • Nu este niciun produs în coș.
COȘ Total:0.00 lei

Prevenirea contaminarii si raspandirii Covid19

  |   Catering   |   Niciun comentariu

Traversam o perioada sensibila si asa cum v-am obisnuit,  suntem intotdeauna aproape de clientii nostri cu solutii pentru orice problema intampinata.

In contextul actual, cand fiecare dintre voi va intrebati daca este sigur sa comandati la domiciliu preparate de catering, daca se respecta masuri de siguranta, daca livrarea se va face in termeni potriviti etc., dorim sa precizam si sa clarificam mai multe aspecte ce tin de desfasurarea activitatii noastre in aceasta perioada si sa va detaliem masurile suplimentare adoptate pentru preventia raspandirii unui virus despre care stim ca este contagios si ne poate pune in pericol sanatatea.

Trebuie sa va mentionam ca societatea noastra functioneaza de mult timp conform normelor GFSI  (Global Food Safety Initiative) si FSSC certificate de catre Tuv Thuringen Germania. Acest lucru reprezinta o atentie sporita pentru siguranta produselor pe care le livram.

 

Menionam ca livram hrana pentru unul dintre furnizorii de utilitati ai Municipiului Bucuresti, prin urmare avem o responsabilitate mare in ceea ce priveste siguranta produselor noastre.

 

Si poate ca va intrebati in continuare cum se desfasoara implementarea unor masuri de siguranta suplimentare celor deja existente? Ce reprezinta ele mai concret? Ce s-a intamplat in aceste zile aplicat problemei pe care o traversam cu totii?

In data de 10.03.2020, s-a facut instructaj conform standard FSSC (Food Safety System Certification) 22000, care a inclus, pe langa normele uzuale de igiena pentru ultima versiune a standardului (V5) si instruirea personalului pentru prevenirea contaminarii  si raspandirii COVID19.  In acest sens s-a semnat un proces verbal de instruire cu personalul Bucate pe Roate.

 

In urma acestui instructaj, Bucate pe Roate a luat urmatoarele masuri specifice pentru prevenirea contaminarii si raspandirii virusului COVID19:

 

  1. Am suplimentat numarul de dispensere cu dezinfectant, acestea se regasesc la fiecare intrare in unitate si in zonele foarte circulate. Personalul este obligat sa il foloseasca la intrarea in unitate, dupa fiecare contact cu alta persoana (de ex. personalul furnizorilor), inainte de atingerea fetei, inainte de a manipula alimente sau ori de cate ori considera necesar.
  2. Personalul este obligat sa foloseasca termometrul cu infrarosu pentru verificarea temperaturii corporale la intrare, inainte de pontare, temperatura care nu trebuie sa depaseasca 37.5° C. In cazul in care o persoana este depistata cu o temperatura mai mare decat cea normala, este trimisa in izolare, urmand sa contacteze medicul de familie.
  3. La intrarea in unitate personalul trebuie sa completeze si sa semneze pe proprie raspundere un sondaj de sanatate. Mentionam ca acest sondaj de sanatate este tratat cu responsabilitate maxima.
  4. La fiecare intrare in unitate sunt covorase speciale cu solutie pe baza de clor pentru dezinfectarea incaltarilor inainte de a intra in spatiul de productie.
  5. In urmatoarea perioada, tot personalul este obligat sa se prezinte la serviciu: fara ceasuri, fara bijuterii, fara bani numerar, telefoanele/portofelele/cheile vor fi dezinfectate si lasate in zona de vestiare, iar accesul la acestea va fi limitat.
  6. Prin programul de igienizare al unitatii, am suplimentat perioadele de dezinfectare pentru suprafetele din laborator, cutiile de transport si autoutilitarele societatii.
  7. Am solicitat furnizorilor nostri sa ne comunice masurile pe care le-au luat pentru prevenirea raspandirii COVID19. In acelasi timp, am facut recomandari unde a fost cazul si am explicat responsabilitatea pe care o avem in aceasta perioada. In urma acestei solicitari, ne continuam colaborarea cu o lista redusa de furnizori alesi cu mare atentie si responsabilitate.
  8. Livrarea preparatelor se va face “fara contact”. Procedura „fara contact” se aplica in functie de tipul livrarii si include plata online sau semnarea de documente pe mail.
  9. Am crescut cantitatea de materii prime comandata de la furnizori, astfel incat sa reducem numarul receptionarilor, implicit, contactul cu personalul acestora.
  10. Realizarea unor stocuri de materii prime suficiente pentru o perioada de cel putin 7 zile pentru anumite produse, astfel incat sa putem asigura hrana si in cazul in care livrarile de materii prime se vor suspenda pentru o perioada scurta.
  11. Transportul personalului se face doar cu autoturisme/autoutilitare dezinfectate de la si pana la sediul Bucate pe Roate, limitandu-se astfel riscul contaminarii in reteaua publica de transport.
  12. S-au afisat intructiuni si informatii referitoare la COVID19 la fiecare intrare/iesire in/din unitate.
  13. Am restrictionat accesul in unitate a oricarei alte persoane in afara de personalul Bucate pe Roate, cu exceptia furnizorilor pentru care am facut o procedura speciala.
  14. Echipamentul personalului din productie consta in: uniforma completa cu bluza lunga si pantalon lung, boneta pentru cap, masca de fata, manusi lungi, incaltaminte folosita exclusiv pentru productie.

 

Credem, cu tarie, ca prin fiecare masura suplimentara adoptata se sporeste preventia contaminarii si in mod evident se limiteaza raspandirea acestui virus.

 

Atitudinea noastra este una pozitiva, ne continuam activitatea cu respectarea acestori masuri si cu gandul ca in curand vom reveni la perioade mai relaxate.

 

In plus, pasiunea pentru acest domeniu face ca implicarea si responsabilitatea noastra, a tuturor din echipa Bucate pe Roate sa fie maxima.

 

 

Intocmit de:

Adrian Ungureanu

Coordonator Siguranta Alimentara

Niciun comentariu

Posteaza comentariu

Adaugă în coșul tău și mâncare gătită. Economisește timp și bani. Vezi meniul