Caută
Close this search box.
logo kznk - Bucate pe Roate

Pe parcursul ultimilor 15 ani, întregul Univers Gastronomic Bucate pe Roate s-a învârtit în jurul perfecționării cozonacului. De ce să nu petreci sărbatorile cu

“aroma cozonacului de acasă?”

kznk01 - Bucate pe Roate

Pufos, aromat, plin de nucă și cacao

Cozonacul este desertul tradițional nelipsit de pe masa de Crăciun sau de Paști, însă pentru pregătirea lui este nevoie de multă pricepere și migală. Aroma cozonacului de casă este unică, iar la Bucate pe Roate respectăm toți pașii pentru un rezultat cât mai gustos.

Rețeta noastră

Pe parcursul ultimilor 15 ani, întregul Univers Gastronomic Bucate pe Roate s-a învârtit în jurul perfecționării cozonacilor. Ne-am străduit să îi facem cât mai pufoși, să îi umplem cu multă nucă și stafide, să punem cacao pe masură și să ii rumenim exact cât este necesar.

Istoria rețetei noastre datează de peste 3 generații, dar a suferit multe modificări pentru a ajunge la gustul de azi. Am mai adăugat untul de calitate superioară, stafidele și lămâia rasă, plus cuptoarele electrice care îmbunătățesc considerabil rețeta originală.

Pentru toți iubitorii de cozonaci de casă, această rețetă reprezintă căutarea fanteziei de Crăciun și cea mai potrivită alegere pentru sărbătorile de iarnă, dar și pentru masa de Paști.

kznk02 - Bucate pe Roate

Secretele preparării

Cernem făina într-un vas adânc, facem un cuib în care punem drojdia (topită cu zahar într-o farfurie), un ou și o ceașcă mare de lapte călduț, apoi amestecăm bine, până obținem aluatul. Cât timp îl lăsăm la dospit, frecăm 5 gălbenușuri și 2 albușuri cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, până se topesc.

Turnăm compoziția peste aluat, împreună cu laptele călduț rămas și frământăm aluatul timp de vreo 30 de minute. Încălzim untul și uleiul pe care le adăugam în acest aluat, frământând în continuare. Mai punem și coaja rasă de lămâie, apoi lăsăm aluatul să crească sub un ștergar. După aproximativ o oră, împărțim aluatul în două, îl întindem, adăugăm umplutura, împletim și punem la copt în 2 tăvi, la o temperatură potrivită, timp de 50-60 de minute (depinde de cuptor).

Comandă acum!

Cozonaci de casă pentru masa de Crăciun sau de Paști. Cozonac pufos, aromat, plin de nucă și cacao, recomandarea Bucate pe Roate pentru sărbători de neuitat.