Cozonaci de casa
Pufos, aromat,
plin de nucă și cacao
Calitatea este principiul de baza al filosofiei Bucate pe Roate. Optimizam in permanenta procesul de management, astfel incat clientii nostri sa beneficieze de cel mai bun raport calitate-pret.
Cozonaci de casă pentru
masa de Crăciun
sau de Paști
Cozonaci de
casă
pentru
masa de
Crăciun
sau de Paști
Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masă de Crăciun sau de Paști, însă prepararea lui necesită multă pricepere și migală. Aroma cozonacului nostru e unică, iar gustul… ca la mama acasă!
Rețeta noastră
Pufos, aromat,
plin de nucă și cacao
Pe parcursul ultimilor 15 ani, întregul Univers Gastronomic Bucate pe Roate s-a învârtit în jurul perfecționării cozonacilor. Ne-am străduit să îi facem cât mai pufoși, să îi umplem cu multă nucă și stafide, să punem cacao pe masură și să ii rumenim exact cât este necesar.
Istoria rețetei noastre datează de peste 3 generații, dar a suferit multe modificări pentru a ajunge la gustul de azi. Am mai adăugat untul de calitate superioară, stafidele și lămâia rasă, plus cuptoarele electrice care îmbunătățesc considerabil rețeta originală.
Secretele preparării
Cozonaci de casă
pentru
masa de
Crăciun sau de Paști
Cozonaci de
casă
pentru
masa de
Crăciun
sau de Paști
Reteta
Bucate pe Roate
Cernem făina într-un vas adânc, facem un cuib în care punem drojdia (topită cu zahar într-o farfurie), un ou și o ceașcă mare de lapte călduț, apoi amestecăm bine, până obținem aluatul. Cât timp îl lăsăm la dospit, frecăm 5 gălbenușuri și 2 albușuri cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, până se topesc.
Turnăm compoziția peste aluat, împreună cu laptele călduț rămas și frământăm aluatul timp de vreo 30 de minute. Încălzim untul și uleiul pe care le adăugam în acest aluat, frământând în continuare. Mai punem și coaja rasă de lămâie, apoi lăsăm aluatul să crească sub un ștergar.
După aproximativ o oră, împărțim aluatul în două, îl întindem, adăugăm umplutura, împletim și punem la copt în 2 tăvi, la o temperatură potrivită, timp de 50-60 de minute (depinde de cuptor).
Ce sa iei in calcul
cand vrei sa comanzi
Preparam cozonaci de casa doar in perioada de Craciun si Paste!
Comenzile se fac cu cel putin 48h inainte si le poti face direct de pe site.
Comenzile de peste 300 lei au transport gratuit in Bucuresti si Ilfov.