Food & Lifestyle Quiz cu Oana Niță

Suntem Bucate pe Roate și ne ocupăm cu răsfățul papilelor gustative ale clienților noștri. We do everything FOOD! Mâncarea este pentru noi o sursă de inspirație, o bucurie, un ritual, un moment de relaxare și un business pe care îl adorăm 🙂 

Ce înseamnă totuși alimentația zilnică și alte obiceiuri cotidiene adiacente pentru invitații noștri? Aflăm împreună în acest FOOD & LIFESTYLE QUIZ!

În prima săptămână a anului 2021 este alături de noi Oana Niță, instructor de fitness, o femeie cu o energie debordantă și cu ambiție de fier.

Și-a descoperit pasiunea în urmă cu 10 ani după o carieră în antreprenoriat si avocatură. A plecat în Statele Unite ale Americii în 2011 urmând acolo cursurile celor mai recunoscute școli de fitness, respectiv NASA și AFAA.  A revenit acasă cu o nouă abordare asupra vieții, obținând de-alungul anilor numeroase certificări naționale și internaționale în multe tipuri de antrenamente despre care ne povestește chiar în quiz-ul nostru.

Înainte de a intra “în pâine” vă spunem că pe Oana o puteți găsi la LadyFit Gym. Predă clase de grup, antrenamente online, clase private online și antrenamente private one on one, iar dacă vă doriți puteți apela la ea pentru a vă monitoriza dieta zilnică după kilogramele acumulate de sărbători .   Strâns legat de jobul ei este și businessul pe care îl conduce și anume www.fitnessoutfits.ro . Girls go shopping! Dar nu pe stomacul gol că suntem totuși în lumea Bucatelor ?

122531714 355779225692098 7598779473482157271 n - Bucate pe Roate

 

BpR: Care este regimul de viață al unui antrenor de fitness?

Oana Niță: Este exact ca al oricărei alte persoane: merg la muncă, mănânc sănătos (de cele mai multe ori ?), fac zilnic sport. De multe ori, chiar dacă munca mea este cea de antrenor de fitness și petrec multe ore in sală, antrenamentul meu îl fac separat.

 

BpR: Care sunt primele recomandări pentru o personă care vrea să slăbească?

Oana Niță: Să apeleze la un nutriționist și să respecte sfaturile lui. Prin sport (fără o nutriție corectă) se slăbește foarte greu (câteodată deloc) și într-un timp mai îndelungat.

 

BpR: Antrenamentele pe care le predai sunt unele dintre cele mai intense antrenamente cardio! Povestește-ne puțin despre ele și despre beneficiilor lor!

 

Oana Niță: Da, predau tot felul de antrenamente, iar unele dintre ele sunt foarte intense. Sunt certificată în USA în câteva tipuri de antrenament (INSANITY, P90X, TRANSFORM, TABATA, Core de Force etc) adresate mai mult persoanelor cu rezistență medie spre mare. Fiecare în parte are un protocol de antrenament specific și numeroase beneficii. Toate au în comun gradul de rezistență ridicată, faptul că ard foarte multe calorii, te provoacă să-ți atingi capacitatea maximă de antrenament, nu sunt pentru oricine și trebuie făcute sub supravegherea unui instructor certificat.

BpR: Cum arată mesele tale zilnice? Urmezi diete?

Oana Niță: Diferit în funcție de zi. Am zile când am antrenamente foarte devreme dimineața și atunci sar peste micul dejun și iau un shake de proteine dupa antrenament. Zile când termin antrenamentele foarte târziu seara (20-21) și iau o cină mai ușoară târziu. Încerc să mănânc cât mai sănătos și să-mi asigur necesarul zilnic de nutrienți. O zi obișnuită consider totuși că ar trebui să arate așa: omleta cu ciuperci și roșii dimineața, curcan la grătar cu risotto cu legume la prânz și dorada la cuptor cu legume mexicane sau salată asortată cu piept de pui și avocado seara.

BpR: Un antrenor trebuie să fie mereu atent la semnele corpului său. Care sunt aspectele medicale sau parametrii pe care îi urmăresti mereu?

Oana Niță: Când mă simt obosită realizez că am nevoie de câteva zile de pauză de la sport. Fac regulat analizele obișnuite și așa ar trebui să facă toată lumea. La ele trebuie să le adăugăm pe cele specifice unor afecțiuni preexistente (cum ar fi în cazul meu analizele de tiroidă). Trebuie consultat medicul de familie și respectate indicațiile lui.

122720680 3206078636182010 543839740554594107 n - Bucate pe Roate

 

 

BpR: Atunci când te relaxezi ce iți face plăcere să mânânci? Gătești sau e home delivery?

Oana Niță: Pfff :))) Când mă “relaxez” mănânc ceva greu, gen cartofi prajiți cu pui și mujdei de usturoi, sau un burger :)))

Îmi place foarte tare să gătesc dar câteodată prefer home delivery pentru mâncărurile complicate ;).

 

BpR: Care sunt alimentele pe care nu avem voie să le consumăm sau cel puțin nu în exces?

Oana Niță: Trebuie să consumăm de toate și nimic în exces.

 

BpR: Admiți celor pe care îi antrenezi să consume alcool moderat?  Sau consideri total interzis?

Oana Niță: Nu consider alcoolul total interzis, dar trebuie consumat cu moderație. Alcoolul îngrașă cel mai tare.

BpR: Ce recomanzi ca fiind o masă corectă de seară?

Oana Niță: Carne (pui, pește) cu legume la grătar, fierte sau abur.

 

BpR: Ai anumite reguli sau ritualuri înainte sau după antrenament?

 

Oana Niță: Da. Câteodată, când sunt obosită iau un preworkout înainte de antrenament cu 30 min, iar după antrenament (în funcție de antrenamentul făcut) iau un shake de proteine.

 

122525245 340595607235768 1818878066134624816 n - Bucate pe Roate

 

BpR: Când trebuie să mâncăm în funcție de antrenament?

Oana Niță: Depinde de antrenament. Cu 3 ore înainte de cardio și cu 2 ore înainte de rezistentă/tonifiere.

BpR: Multe doamne au probleme cu celulita! Cum prevenim apariția ei prin alimentație și sport?

Oana Niță: Greu de spus. Suntem atât de diferite astfel că nu există o regulă anume. Iar celulita, în unele cazuri, poate fi o boala și trebuie tratată ca atare, urmând sfaturile unui medic. Dar, pentru a preveni ceea ce numim noi celulita trebuie să consumăm cât mai puține sucuri acidulate, alcool, brânzeturi și să facem regulat sport și masaj.

 

BpR: Cum ne menținem în perioada aceasta în care sălile au fost mai mult închise decât deschise? Ce putem face acasă?

Oana Niță: Orice fel de mișcare făcută acasă sau în parc, online sau nu este mai bună decât sedentarismul. Da, online-ul este plin de antrenamente de toate felurile. În mediul online poți face antrenamente private în care antrenorul îți face un program de antrenament specific în funcție de necesitățile și dorințele tale, dar poți face și antrenamente de grup. Noi, la LadyFit gym avem mai multe variante. Poți face antrenamente LIVE pe ZOOM în timp ce predăm și clasele la sală (avem 12 astfel de antrenamente pe zi, din oră în oră în 2 cluburi – în jur de 65 pe săptămână, de toate felurile). Sau posibilitatea de a nu face antrenamentele live, caz în care găsești 6 -7 antrenamente / zi timp de 5 zile pe săptămână + 2 sâmbătă. Cred că avem cea mai bună ofertă de pe piață, varietatea antrenamentelor este extraordinară și este imposibil să nu gasești ceva să-ți placă.

 

BpR: Care este preparatul perfect penru Oana din meniul Bucate pe Roate?

Oana Niță: Quiche cu somon, brânză de capră și spanac <3

 

BpR: Știm că ești o persoană pozitivă, tonică și că râzi cu gura până la urechi mereu! Sigur ți s-a întâmplat vreodată ceva amuzant în bucătărie ? Let us laugh a little ?

Oana Niță: În anul 2000 am facut în America un master în Stiințe Politice și am fost cazați în apartamente cu bucătărie comună. Primii cazați în apartament am fost eu și Bogdan (soțul meu) iar într-o dimineață când băteam ouale pentru omletă, a venit și colegul nostru de apartament, dar nu l-am auzit intrând si nici nu-l cunoșteam. Când am auzit un /Hello/ în spate (stiind că sunt singură) am aruncat castronul cu ouă murdărind TOATA bucătăria, inclusiv dulapurile de sus, dar m-a ajutat să curăț bucătăria și a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri (chiar și acum). Food and fun bring people together ?

 

BpR: Mulțumim Oana că ai răspuns pozitiv invitației noastre la început de an! Să avem un 2021 minunisim!

 

Pe Oana Niță o gasiti la: https://ladyfit.ro/

FB: https://www.facebook.com/oana.nita.37

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/oananita1/